• Hem
  • Hjärntrötthet

Hjärntrötthet

Risken är stor att det är det som Meja har efter alla tuffa behandlingar.

Efter dagens besök på BUP på ALB ska läkaren konsultera neurolog. Men det är mest troligt någon form av hjärntrötthet och stresskänslighet Meja har, där skolgången (och fritid) behöver anpassas till hennes behov. Men först väntar fler utredningar. 🙁

Depression är utesluten likaså koncentrationssvårigheter. (Vilket vi såklart redan visste)

Men det verkar som att hon inte klarar lika mycket intryck som andra. Inte rörigt klassrum med 30 elever. Inte för mycket saker på en och samma dag. Inte massa olika ljud. Då kraschar hon. Hon behöver hjärnvila och lugn och ro emellanåt. Nu får man se hur vi ska hitta rätt väg för just henne. Och hur det ska gå i den skolan och de klasserna hon är i vette17. Puh! Själv klarade jag inte heller av mer än 1 timme där! 😉

Själv får jag åter försöka sätta mig själv åt sidan och mitt jobb. Det behöver bli vab för att följa med till skolan /vara hemma och vila, försöka göra lite läxor osv fram och tillbaka tills vi kommer tillrätta med problemen innan ytterligare 1 år på halvtid passerat.

Nya utmaningar och ny sorts acceptans behöver hittas.

Att göra lemonad av citroner utan det där sockret ibland är fasen tufft!


Ina Finnström

Livets Vändning. Livet har sina egna outgrundliga vägar och vårt har nu tagit en annan. Vår minsta trollunge, Meja, har fått cancer. Detta är vår väg mot framtiden! Så började jag blogga för fem år sedan och vår väg må fortfarande vara krokig, men vi lever! Rätt sliten fyrbarnsmorsa (40+) med en underbar man. Våra fyra fina kids Mio (15), Melvin (13), Emmi (12) och så Meja som snart fyller 10 år! Och så en liten cavvis, Milou. :) Häng med i livet efter cancern, med diverse sena komplikationer, oroligheter men också massa roligheter!

Comment

  • Här följt er resa och beundrar er alla då det är också alla i familjen som också på ett eller annat sätt drabbad då ett barn blir sjukt. Allt det Meja gått igenom ojoj det får sitt pris i efterhand. Så tuff tjej ni har och vad hon kämpat mot det mesta. Ingen ska inom en livstid ens behöva gå igenom allt detta er dotter fått göra, stackars. Känner igen mig i en del då mon dotter blev illa sjuk då hon var 4 år och kämpade massa år mot Allt! Det som kom efter Var minst lika kämpigt just detta genom alla erfarenheter fick hjärnan fullt hus och det blev svårt att ta in intryck , sortera mm vilket ledde till enorm trötthet, aggresions problematik och massa annat. Blev år på BUP och vi gick 3 ggr per vecka i över 3 år. Tuff tid och när skolan sedan kom blev det kämpigt. Var som hjärnan var utmattad och allt stoj blev jobbigt. Även om ett barn mognar på ett sätt genom att vara sjuk osv jämfört med andra var hela skolgången jobbig och vi avslutade åren senare med hemundervisning i hennes takt vilket var det bästa för att få betygen. Självklart trist den sociala biten men det blev lite att välja på pest eller kolera. Idag är min dotter 28 och minns knappt denna tid hur det var och det är väl tur på ett sätt. Men jag säger bara det vilka kämpar de är alla barn som drabbas och er fina Meja. All lycka till er i framtiden ❤

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


LifeStyleWorld.se