• Hem
  • Skruttig tjej. Sliten morsa.

Skruttig tjej. Sliten morsa.

Sommaren har ju som sagt varit bra och Meja nästan bara haft bra dagar. Men så började skolan och hon är skruttig varannan vecka igen. 🙁

Exakt som förra hösten. Hängig, trött, temp-ökning, ofta ont i magen och huvudet.

Däremellan pigg och klarar hela dagar i skolan.

Vi träffade onkologen idag som tror att hennes kropp jobbar med olika virus hela tiden. Han menar på att hjärntrötthet inte ger temp-stegring. (Ca 1 grad)

Men vi ska träffa psykiatrikern på BUP nästa vecka och diskutera hjärntrötthet och ev anpassad skolgång. För det är nog det enda kvar som jag kan komma på…

Mejas årskull har stora klasser på ca 30 elever och det är rörigt! Hon kommer hem gråtandes flera gånger för att hon inte fått arbetsro och att det är pratigt/stökigt i klassen. Hon är dessutom extra känslig med tinnitus och viss hörselnedsättning.

Nu har vi iaf köpt hörselkåpor för att hon ska kunna få lite lugnare och lyckas jobba lite den korta tid hon pallar vara där. 🙁

Hon trivs jättebra i skolan utöver detta! Hoppas att det lugnar ner sig snart och att de får in några vettiga rutiner…

Själv känner jag mig närmare och närmare den berömda väggen.

Hjärnan har inte hängt med som vanligt på länge men nu börjar den ge upp helt! Jag är sååå trött, klarar knappt att köra bil. Kan bara tänka nån timme framåt. Minns ingenting. Det är så illa att min äldsta häromdagen frågade vad f-n det är för fel på mig?! Att jag är helt borta, beter mig som en helt annan människa som har noll koll. Det svider kan jag lova! Detta samvete!

(Sen att kroppen gett upp med handlederna är ju oxå en del av kakan…)

Puss och hoppas några av er hittat hit även om jag är usel på att blogga just nu. 😉


Ina Finnström

Livets Vändning. Livet har sina egna outgrundliga vägar och vårt har nu tagit en annan. Vår minsta trollunge, Meja, har fått cancer. Detta är vår väg mot framtiden! Så började jag blogga för fem år sedan och vår väg må fortfarande vara krokig, men vi lever! Rätt sliten fyrbarnsmorsa (40+) med en underbar man. Våra fyra fina kids Mio (15), Melvin (13), Emmi (12) och så Meja som snart fyller 10 år! Och så en liten cavvis, Milou. :) Häng med i livet efter cancern, med diverse sena komplikationer, oroligheter men också massa roligheter!

Kommentarer (4)

  • Hej Ina, klart vi tittar in???? hoppas det löser sig med skolan, 30 elever låter jättemycket. Lena skickar bamsekram till sin kompis???? Ta hand om er.

  • Så trist att du mår skit! Men inte konstigt efter all stress du dagligen har fått leva med i många år. Hoppas du kan få hjälp på något sätt att må bättre. Kramar, varme och kärlek till dig????

  • Du Ina vet inte om detta kan vara ett alternativ eller om ens ni eller Meja vill men finns en skola som heter magelungen som är helt underbar. De jobbar med barn som har det svårt på ett eller annat sätt. Dom jobbar mycket med elevens behov och i gruppar med ca 8 pers och det är inte den här stressen och stöket. De arbetar även som så att elev, föräldrar och mentor lägger upp hur dagen för Meja skall se ut. Att hon ev bara går 2 timmar/dag i början. Är bara ett tips då min son precis börjat på en han var en hemmasittare efter att inte fått rätt hjälp i förra skolan men trivs super nu på magelungen och blivit en helt nu kille. Nu kanske ni inte vill flytta Meja men ville rekommendera ändå. All kärlek till er och hoppas Meja snart får må bättre och du med ❤ Kram

  • Åh, lilla Meja! Men kan inte Meja sitta i ett annat rum då som är lite lugnare? Hon får genomgång på det hon ska göra och sen sitta för sig själv, det kanske är tråkigt men hon skulle ju slippa stöket och stressen. Sen ha läraren nära sig om hon behöver fråga något, det kan ju vara en lösning och hjärnan får vila ett tag. Jag tänker så på er ♡♡

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


LifeStyleWorld.se