• Hem
 • Ensamheten

Ensamheten

Är den självvald eller är man bortvald?

Vet inte riktigt. Men förr hade jag ett enormt socialt nätverk och många vänner. Vänskap man tyvärr inte hade tid att vårda under de senaste tunga åren med svårt sjukt barn.

Och nu står man med ena benet på andra sidan och upptäcker att man är rätt ensam i världen. Att man själv troligtvis inte varit någon bra vän… man har levt i ett annat universum.

Men jag har det viktigaste i livet kvar! Min familj, mina barn, min stora kärlek och bästa vän. De är mitt livselixir!

Barncancerbubblan kanske alltid förföljer en som en mur mellan en själv och omgivningen?


Ina Finnström

Livets Vändning. Livet har sina egna outgrundliga vägar och vårt har nu tagit en annan. Vår minsta trollunge, Meja, har fått cancer. Detta är vår väg mot framtiden! Så började jag blogga för fem år sedan och vår väg må fortfarande vara krokig, men vi lever! Rätt sliten fyrbarnsmorsa (40+) med en underbar man. Våra fyra fina kids Mio (15), Melvin (13), Emmi (12) och så Meja som snart fyller 10 år! Och så en liten cavvis, Milou. :) Häng med i livet efter cancern, med diverse sena komplikationer, oroligheter men också massa roligheter!

Kommentarer (2)

 • Jag har inte varit med om den resan ni varit med om.
  Men egen sjukdom och barn med särskilda behov har lämnat mig också med en känsla av ensamhet. När man inte alltid orkar och kan slutar folk att fråga.
  Och när man själv kan och orkar passar det inte alltid andra. Och så har vi ju alla olika intressen och prioriteringar i livet. Sånt är ju livet, men ibland känner jag mig ensam.
  Svårt det här, men som du säger, det viktigaste har du kvar och jag med.
  Kramar till dig

 • Jag kan förstå känslan, men samtidigt vet du att vi är många runt kring dig som älskar dig och ställer upp när du vill. Och ensamhetskänslan tonar bort med så mycket jobb och ansvar som du har. Skulle det kännas deppigt någon gång så slå en pling så vi kan göra dig sällskap. Du är vår kära dotter en kort tid till, så vi får se till att utnyttja den väl. Tusen pussar o kramar från dina föräldrar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


LifeStyleWorld.se